Sibiu: Primul spectacol de teatru din oraş cu spectatori câini

În premieră, la Sibiu, câinii pot fi spectatori, la o piesă de teatru care se va juca duminică, 6 aprilie, la Sala Cavas, de la Facultatea de Litere şi Arte, o satiră despre eutanasierea câinilor comunitari, în cadrul festivalului maraton „25 de ore de teatru non-stop”, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul festivalului, Bogdan Sărăţean.

„Un spectacol inedit este „Doggystyle”, al companiei Social Act din Galaţi, un spectacol la care câinii vor fi însoţiţi de stăpâni. E o satiră pe tema a legitimităţii câinilor vagabonzi. E o comedie în care este judecat Grivei, de la Scara 5, Blocul C. Sunt cele două părţi, acuzarea şi apărarea, cel care propune eutanasierea lui şi cel care îl apără pe Grivei şi apar tipologiile româneşti, administratorul de la bloc, care îl vrea pe Grivei şters de pe suprafaţa pământului şi tanti care îl hrăneşte şi îl vrea în viaţă”, a explicat directorul festivalul.

Grivei, personajul principal, pus în scenă de un actor, este, în final, eutanasiat.

Mesajul acestui spectacol comunitar este în favoarea adopţiei câinilor, nu pentru omorârea lor.

Spectacolul se joacă deja la Galaţi, iar la finalul fiecărei reprezentaţii are loc o campanie de adopţii de câini.

În municipiul Sibiu, de la începutul lunii martie, de când se aplică legea eutaniasierii câinilor fără stăpân, au fost eutanasiaţi 50 de câini. De la începutul anului şi până în prezent, alţi 74 de câini comunitari au fost adoptaţi, mai mult de jumătate din ei au fost exportaţi de o organizaţie, în Germania, pentru adopţie.

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” va însemna un maraton de teatru. Practic, de sâmbătă seara, de la ora 19.00, până duminică, după ora 22.00, vor avea loc spectacole de teatru în mai multe locuri din Sibiu, susţinute de peste o sută de actori, majoritatea tineri, din companii independente. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata