Sibiu va trece prin schimbări drastice pentru Summit-ul UE

Mai sunt două luni și jumătate până când Sibiul va fi gazda Summit-ului Uninuii Europene, iar aeroportul din oraș este încă departe de standardele de securitate impuse.
S-au cerut bani pentru modernizare, însă autoritățile centrale nu i-au alocat încă. Între timp, municipalitatea încearcă să se pregătească cum poate pentru evenimentul din 9 mai.
„Orașul va fi foarte aglomerat și din motive de securitate locațiile în care studenții ar trebui să învețe vor fi folosite pentru diverse activități în cadrul Summit-ului”, afirmă Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Studenţii sibieni vor avea liber între 26 aprilie şi 12 mai. Cursurile pierdute se vor recupera însă, ori în zilele de sâmbătă, ori prin prelungirea cu o săptămână a anului universitar.
„Este o veste bună, dar până la urmă este și un sacrificiu din partea noastră că ni se prelungește anul.„Poate fi un dezavantaj dacă ar trebui să vin în weekend-uri.”
În acea perioadă zona centrală a orașului va fi foarte aglomerată, din acest motiv , propietării de restaurante și cafenele vor avea de suferit.
„Primarul Astrid Fodor a transmis direct proprietarilor de terase că în perioada 1-11 mai amplasarea acestor terase pe domeniul public nu este posibilă”, declară Mirela Gliore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Schimbări ar trebui să fie şi la aeroport. Consiliul Judeţean Sibiu a cerut Ministerului Transportului 12 mii de lei pentru dotarea aeroportului cu aparatură care să corespundă unui număr atât de mare de pasageri. Doar că, până acum, banii nu au venit.

„Am putea să achiziționăm cele două detectoare de explozibil și montarea unui sistem de camere de televiziune cu circuit închis care să acopere zona de primire VIP din cadrul aeroportului.Pentru că nu avem nici capacitate de garare a tuturor aeronavelor, unele dintre ele vor pleca și vor gara la Cluj, București și Târgu Mureș, probabil”, spune Marcel Luca, vicepreședinte Consiliul Județean Sibiu.
La Summit-ul de la Sibiu, vor fi prezenți 27 de șefi de stat și de guvern, 36 de delegații oficiale, 400 de invitați de rang înalt și peste 800 de jurnaliști internaționali care vor transmite de la eveniment.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata