SIF2 Moldova a cumpărat acţiuni FP de 4,07 milioane lei

Societatea de investiţii financiare SIF2 Moldova a cumpărat joi (26 august 2010) acţiuni Fondul Proprietatea (FP) de aproape 4,07 milioane lei, conform unei raportări transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile FP nu sunt tranzacţionate pe o piaţă reglementată. Fondul urmează să fie listat la BVB, printr-o operaţiune intermediată de consorţiul format din Raiffeisen Capital & Investment S.A, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti şi BRD – Groupe Societe Generale S.A. Fondul Proprietatea are 4.066 de acţionari şi un capital social divizat în 14,24 miliarde acţiuni.

Cel mai mare acţionar este Ministerul Finanţelor Publice, cu 52,8476 la sută din acţiuni, în timp ce persoanele fizice deţin 33,7463 la sută din acţiuni. Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata