Simona Halep, desemnată cetăţean de onoare al muncipiului Constanţa

Simona Halep a fost desemnată, luni, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Municipal Constanța, cetățean de onoare al orașului, diploma și cheia localității fiind înmânate de către primarul Radu Mazăre fratelui campioanei, Nicolae Halep.

Totodată, administrația locală i-a oferit sportivei, pentru performanțele obținute în tenis, și un teren de aproape 500 de metri pătrați, situat în zona centrală a Constanței.

„Fac acest lucru cu plăcere. Eu sunt un tip care iubesc sportul și fac sport (…). Încurajez orice persoană care face sport, cu atât mai mult când obține asemenea rezultate și ne duce numele în toate țările lumii. Sigur, sunt unii care vor spune că propuseseră să o facem acum câteva luni de zile cetățean de onoare și eu atunci am spus că trebuie să mai crească. Văd că a stimulat-o ceea ce am spus și a urcat în ierarhie repede de tot”, a spus Radu Mazăre.

Nicolae Halep a precizat că reacția Simonei la aflarea veștii că devine cetățean de onoare al Constanței a fost una „de bucurie”, titulatura respectivă reprezentând pentru ea „o mare onoare și o plăcere”.

Pe 13 iunie, Simona Halep a fost premiată și de conducerea Universității „Ovidius” din Constanța pentru performanțele sportive obținute la turneul de tenis de la Roland Garros.

Rectorul universității, Ion Bordeianu, i-a făcut sportivei propunerea de a deveni pe viitor cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

În luna martie, Simona Halep a fost desemnată cetățean de onoare al județului Constanța.

Simona Halep este numărul trei în ierarhia mondială a tenisului feminin, reușind această performanță după ce s-a calificat în finala de la Roland Garros, pierdută în fața rusoaicei Maria Șarapova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata