Simona Halep: Sunt fericită că am putut să fac un meci bun în finala de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep a sosit duminică seara la aeroportul Otopeni și le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de ea pe durata turneului de la Roland Garros și mai ales în timpul finalei disputate sâmbătă cu rusoaica Maria Șarapova.

”Sunt mult mai emoționată acum, decât înaintea finalei de la Roland Garros. Este un moment deosebit pentru mine și vă mulțumesc din suflet că m-ați primit atât de călduros.

Vreau să le mulțumesc românilor care m-au susținut și acolo la Roland Garros, la Paris, au făcut atâtea sacrificii ca să vină și să mă susțină și tuturor oamenilor care m-au susținut în fața televizoarelor punct cu punct. Sunt foarte fericită că trăiesc aceste clipe, vor fi clipe de neuitat. Mă bucur că am realizat această reușită foarte mare pentru mine, cât și pentru România.

Mă bucur că sunt din România și vă mulțumesc din tot sufletul pentru tot. Bineînțeles le mulțumesc și părinților mei, familiei mele, rudelor mele care mă susțin tot timpul și apropiații, prietenii mei care au suferit alături de mine două săptămâni la Paris și nu doar acum, ci întotdeauna, când am avut și momente grele”, a declarat Simona Halep, care de luni urcă pe locul 3 în clasamentul mondial WTA.

Simona, care a adus cu ea trofeul finalistei de la Internaționalele Franței, a precizat că nu încearcă sentimente de tristețe pentru că a pierdut finala: ”Nu pot fi tristă, pentru că a fost cel mai mare meci din cariera mea, din viața mea.

O finală de Grand Slam, prima, pe care nu o voi uita niciodată. Sunt fericită că am putut să fac un meci bun în finală, am jucat la cel mai înalt nivel și cred că m-au apreciat mulți copii și sper că mulți copii o să vină la tenis datorită acestui meci. Mă bucur că anii pe care i-am petrecut pe teren de mic copil mi-au adus acest rezultat. Sper ca în viitor să am și mai multe succese”.

Jucătoarea din Constanța a evitat să critice arbitrajul din finală și mai ales acel moment de la 4-4, când Simona a fost deranjată că nu s-a rejucat un punct: ”Sincer nu am comentarii despre acest subiect, pentru că nu prea cunosc foarte bine regulile, dar părerea mea este că Maria a stat destul de mult înainte să servească. Arbitrajul la mingea de la 4-4 în decisiv, eu am crezut că o să se repete, pentru că am atins mingea, dar regula este că trebuie s-o dau peste fileu, așa mi-a spus arbitrul în teren.

M-a afectat un pic, pe moment, dar am învățat din acest moment important. Data viitoare o să trec cu siguranță peste așa ceva”.

Halep a precizat că va continua colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette până la sfârșitul anului.

Jucătoarea română se va odihni câteva zile în țară, iar apoi va pleca în Olanda pentru turneul pe iarbă de săptămâna viitoare de la s’Hertogenbosch.

Pe scurt, Simona a enumerat câteva din atuurile jocului ei care i-au adus succes până acum: ”Cred că jocul meu este destul de complet, nu este bazat pe forță, pentru că nu am foarte multă forță și nu am înălțime foarte mare. Dar cred că viteza mea și cea de execuție este un avantaj pentru mine, mă deplasez bine în teren, deschid unghiuri foarte bine și joc foarte aproape de linia de fund. Joc repede și asta îmi dă avantaj să câștig multe meciuri”.

În timpul meciului, Simona a părut că a primit sfaturi de la Ion Țiriac, dar ea a negat acest lucru: ”În timpul meciului nu sunt admise sfaturile. Dar înainte de meci mi-a spus că trebuie să stau aproape de linie ca s-o pot învinge pe Șarapova. Acest turneu mi-a dat multă încredere că pot să joc la un nivel înalt, că pot să joc un tenis frumos și m-am bucurat că în finală nu am avut emoții mari, nu m-am blocat și am putut să joc ceea ce mi-am dorit. Cu siguranță voi munci ca să ajung și mai sus”.

Halep a fost învinsă de Maria Șarapova cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, în prima finală jucată de un român la Roland Garros în ultimii 34 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata