Simona Halep: Va fi un meci greu cu Serbia, în Fed Cup, dar sunt încrezătoare

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, numărul cinci mondial, a declarat marți, la Arenele BNR din Capitală, că meciul cu Serbia, din Fed Cup, va fi unul greu, însă este încrezătoare în șansele echipei României.

”Va fi un meci foarte greu, sunt jucătoare foarte bune, mai ales că Ivanovic a câștigat un Grand Slam și are experiență mare. Eu sunt încrezătoare că putem să câștigăm această partidă, dar sunt pregătită de un meci foarte foarte greu”, a afirmat Halep.

Simona Halep (22 ani) s-a referit și la duelul său cu cea mai bună rachetă a echipei Serbiei care va veni la București: ”Cu Ivanovic am avut și un pic de noroc la Sofia, pentru că am revenit de la 3-1 pentru ea în decisiv. Orice meci este deschis, poate să câștige oricine, mai ales la nivelul acesta. Am un joc bun, simt mingea foarte bine pe terenul central, sper ca publicul să îmi dea putere să pot să aduc ambele victorii la simplu. Nu mai vreau un meci cum a fost cel de la Sofia, sper să fie mai ușor, dar sunt sigură că și ea se pregătește, pentru că nimeni nu vrea să o ia de la început anul viitor”.

”N-am mai jucat acasă de foarte mult timp, cred că acum doi ani am jucat un turneu aici, în România, dar anul acesta avem două evenimente, vom avea un turneu WTA în vară, ceea ce e bine pentru noi și pentru români”, a mai spus Halep.

Simona Halep a făcut și un apel către iubitorii de tenis, să vină în weekend la Arenele BNR și să susțină echipa României: ”Îi rog să vină la tenis să ne susțină. Nu pot să promit victorii, pentru că fiecare meci e diferit la tenis. Este un eveniment foarte mare, nu cred că s-a mai jucat Fed Cup în România până acum.”

Halep nu exclude posibilitatea ca România să aibă 3-0 după primele trei meciuri: ”Eu zic că se poate o victorie cu 3-0, orice e posibil în tenis, dar va fi un meci greu și nu am nicio problemă cu scorul dacă va fi 3-2”.

”Eu o să dau tot ce pot, așa cum fac în fiecare meci, mai ales că avem și publicul de partea noastră și jucăm și acasă, o să fie un avantaj pentru noi. Din câte am înțeles, biletele s-au vândut. Sper să vină spectatorii, pentru că avem nevoie de public contra Serbiei, este o echipă puternică și luptă foarte mult. Este Paștele, știu că va fi greu pentru oameni să vină de sărbători, dar am încredere că o să vină la arene și o să ne susțină. Trebuie să ne bucurăm de acea zi și să facem cât de bine putem noi pe teren”, a declarat Halep.

România și Serbia se vor înfrunta pe 19 și 20 aprilie, la Arenele BNR, în play-off pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Din echipa României mai fac parte Sorana Cîrstea (27 WTA), Monica Niculescu (79 WTA simplu, 33 WTA — dublu) și Irina Begu (68 WTA — dublu).

Din echipa Serbiei fac parte Ana Ivanovic (12 WTA), Bojana Jovanovski (39 WTA), Jovana Jaksic (105 WTA) și Nina Stojanovic (994 WTA).

Simona și Ana Ivanovic s-au întâlnit de două ori în circuitul profesionist, scorul fiind egal, 1-1. Ivanovic a profitat de abandonul Simonei, anul trecut, în primul tur la Doha, după 6-3 pentru sârboaică în primul set, dar Halep și-a luat revanșa la Turneul Campioanelor de la Sofia, când s-a impus în semifinală, cu 2-6, 6-1, 6-3.

Simona Halep a câștigat singurul meci cu Bojana Jovanovski, în 2011, în primul tur la Wimbledon, cu 6-1, 6-2. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata