Sindicalişti din şapte ţări, la Manifestările Internaţionale ale Silvicultorilor, la Oradea

Silvicultori din țară și din străinătate participă în perioada 4-7 septembrie, la Oradea, la Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor, organizate de Confederația Sindicatelor Consilva și Consiliul Silvicultorilor Europeni, a declarat  ing. Liviu Judea, reprezentant al Direcției Silvice Bihor.

‘Este o întâlnire a sindicaliștilor români, în jur de 250 din toată țara, cu alți 40 din șase țări, ocazie pentru a discuta o serie de probleme de legislație, adaptarea legislației românești la cea europeană, dar vom îmbina utilul cu plăcutul, pentru că vom avea și alte acțiuni în program, mai relaxante’, a precizat Liviu Judea.

Programul oficial cuprinde o întâlnire a board-ului Consiliului Silvicultorilor Europeni și a Grupului de consultanță al Experților Forestieri din Europa cu specialiști silvici din România, Polonia, Bosnia-Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova și Turcia în vederea prezentării strategiei europene în domeniu pe perioada 2014-2019.

Participanții vor lua parte, în acest interval, la mai multe întreceri sportive, pe șapte discipline (fotbal, tenis de masă, darts, table, șah etc) și la o lansare de carte.

Vineri, de la ora 12, la Hotel Termal, va avea loc o conferință de presă organizată de Confederația Consilva și Consiliul Silvicultorilor Europeni pe tema ‘Strategia forestierilor europeni pentru salvarea pădurilor’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata