Sindicaliştii cer judecarea în libertate a asistentei medicale de la Spitalul Giuleşti

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian îşi exprimă dezaprobarea faţă de acuzele nejustificate aduse asistentei Florentina Cîrstea arestată în urma evenimentele petrecute în data de 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti şi solicită judecarea ei în stare de libertate, conform unui Comunicat de presă.

‘Prin acuzarea asistentei, se încearcă în mod voalat să se acopere lipsurile, ineficienţa şi precaritatea sistemului sanitar românesc’, susţine Ioan Popescu, preşedinte CNS Meridian. Faţă de această situaţie, CNS Meridian solicită tuturor organizaţiilor societăţii civile şi, în general, tuturor celor implicaţi în viaţa publică să sprijine demersurile care duc la aflarea adevărului în tragedia de la Materniatea Giuleşti şi implicit la tragerea la răspundere a vinovaţilor.
Totodată, sindicaliştii atrag atenţia decidenţilor politici asupra faptului că, la ora actuala, serviciile medicale româneşti sunt cele mai slabe din Uniunea Europeană, iar standardele de siguranţă şi igienă s-au schimbat foarte puţin în ultimii 20 de ani.

Citește și
2 Comentarii
 1. Toma spune

  Florentina Carstea este cea mai putin vonovata. Procurorii nostri, in incompetenta crasa a lor nu stiu deosebi cauzele primare, declansatoare de cauzele secundare agravante ale unui incident. Ea nu este vinovata de incendiul care s-a produs si nimeni nu este mafalda sa dovedeasca ca daca ea s-ar fi aflat in sala ar fi salvat bebelusii. Asta este o prezumtie care nu are putere probatorie. Ea poate fi acuzata ca a parasit postul dar moartea copiilor ni i se poate pune in carca, nu ea a declansat incendiul. Nicaieri in lume n-ar putea fi acuzata de omor. Arestarea ei este un abuz si se datoreza incopetentei justitiei sau slugarniciei. Este ridicola motivatia procurorului ca „a creat emotie”. Daca le era frica ca va fi linsata, trebuia sa instituie o protectie. Arestatrea este o lezare a demnitatii omului si nu o poti folosi ca sa-l protejezi. Dar sunt convins ca asta le-a fost ultima grija! Justitia trebuie sa aplice legea in litera si in spiritul ei si sa nu fie influetata de asa zisele „emotii”. Este descalificant!

 2. tudor popescu spune

  AVETI PUTINTICA RABDARE!
  distractia abia acum incepe : inalta comisie de studiu al exploziilor adusa de pe la Pertosani NU VA PUTEA DEMONSTRA INCENDIUL CA PROVENIND DE LA ACEA DEFECTIUNE , CARE NICI N-A EXISTAT LA CORDONUL ACELUI APARAT.
  NU ASA ARATA UN ASTFEL DE INCENDIU
  Problema va ajunge la proiectarea acelui salon
  incepem sarabanda : proiectanti , executanti , receptioneri etc etc etc
  Am prezentat o serie de acte conducerii spitalului . Firele duc la primaria capitalei . S-AU SPERIAT . Poti sa-ti acuzi superiorul? pai nu e mai bine sa lasi o asistenta sa plateasca tot? Lumea o s-o uite . Pe bebbelusi la fel si ROMANAICA VA MERGE MAI DEPARTE CU HANDICAPURI CU TOT.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata