Sindicaliştii din Administraţia Publică vor picheta din 3 mai 2010 sediul Guvernului

Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România ‘Columna’ va picheta sediul Guvernului României, în perioada 3 – 7 mai, din cauza diminuării veniturilor salariaţilor şi disponibilizărilor din sistem, a declarat liderul federaţiei, Sorin Stan.

Acţiunea se va desfăşura, zilnic, între orele 11.00 – 13.00, cu un număr de 150 de sindicalişti. La acţiunea de protest vor participa angajaţi din cadrul primăriilor, DGASPC-urilor, Consilii Judeţene, Cartea Funciară, Arhivele Naţionale şi Poliţia Comunitară. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de aplicarea Legii 330/2009 prin care s-au diminuat veniturile salariaţilor, cât şi de disponibilizările din sistem.

Totodată, ei cer echivalarea arhivarilor şi arhiviştilor din Arhivele Naţionale cu cei din Academia Româna. crearea unei grile separate pentru salariaţii din Direcţiile Generale de Asistenţa Socială şi Protectia Copilului, rezolvarea situaţiei din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru si Publicitate Imobiliară prin respectarea Contractului Colectiv de Munca valabil pe anul 2010, urgentarea aplicării Legii Poliţiei Locale precum şi acordarea statutului special poliţistului comunitar/local.
Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România ‘Columna’este federaţie reprezentativă la nivelul ramurii Administraţia Publice, cu un număr de peste 18.000 de membri.

Citește și
1 Comentariu
  1. CAMELIA spune

    Sunt unul dintre salariatii bugetari disperati.Sunt mama a 2 copii din care unul este studenta la timisoara.Cum o sa intretin aceasta fata acolo ,,Cu ce bani oamneni buni cu 13 milioane si din astea luati 25%.Baiatul 18 ani imi zise azi mama ce sa facem o sa mancam paine cu …ce?
    Mentionez ca sotul meu este si el bugetar la primaria municipiului si are un salariu de 9 milioane si din astea 25%
    Suntem niste parinti disperati .\
    Suntem o fmilie disperata .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata