Sindicaliştii din educaţie susţin în continuare că vor boicota sfârşitul de an şcolar

Reprezentanţii sindicaliştilor din educaţie au declarat marţi, 25 mai, în urma întrevederii cu ministrul Daniel Funeriu, că nu s-au găsit soluţii şi că vor boicota sfârşitul de an şcolar, examenul de bacalaureat iar din data de 31 mai vor intra în grevă.

„Soluţii există, dar nu se acceptă alte variante. I-am propus ministrului să aplice Legea 221 privind mărirea salariilor şi apoi să se opereze reducerile salariale”, a spus vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ, Simion Păncescu.

Potrivit acestuia, Guvernul şi ministrul educaţiei au propus soluţii „inacceptabile” pentru sistemul de învăţământ.

Sindicalistul a afirmat că există alte domnii în care se pot face restructurări, domenii în care s-au făcut în ultimii ani angajări „nejustificate”. Păncescu a menţionat că sindicaliştii din educaţie au cerut o întâlnire cu premierul Emil Boc, pentru detensionarea situaţiei.

La rândul său, preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că ministrul educaţiei se află într-o situaţie în care trebuie să reducă salariile cadrelor didactice, dar şi în aceea în care le cere sindicaliştilor să încheie anul şcolar şi bacalaureatul în condiţii bune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata