Sindicaliştilor li s-a „şters” obligaţia de a-şi declara averile

Liderii de sindicate nu vor mai avea obligaţia să-şi declare averile. Nici clericii nu intră sub incidenţa legii, scrie Evenimentul Zilei.

Şefii de sindicate au scăpat de grija declarării averilor şi intereselor. Senatorii jurişti şi cei din Comisia pentru drepturile omului au eliminat ieri din Legea ANI prevederea potrivit căreia preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi trezorierii federaţiilor şi confederaţiilor sindicale aveau această obligaţie.

Propunerea a venit din partea PSD-istului Toni Greblă şi a fost susţinută de opt dintre senatorii prezenţi, spre satisfacţia şefului CNSRL Frăţia, Marius Petcu, prezent la dezbateri.

„Este o şicană suplimentară, pe care trebuie să o suportăm într- o perioadă complicată”, a comentat el, susţinut de senatorul PSD Dan Şova, care a spus că punerea sindicatelor pe lista ANI reprezintă mai mult o încercare de intimidare.

Nu numai sindicaliştii au scăpat de sub incidenţa legii. Nici clericii şi nici personalul din armată, începând de la gradul de căpitan, nu au de ce să-şi facă probleme. Senatorii au respins propunerea ca aceştia să-şi declare averile şi interesele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata