Sindicatele: „Dacă măsurile se aplică, blocăm toate instanţele din ţară”

– Conducerea sindicatelor nu exclude posibilitatea izbucnirii violenţelor la porţile Parlamentului în ziua votării moţiunii de cenzură, scrie Cotidianul

„Oamenii sunt supăraţi şi probabil că vor reacţiona destul de agresiv la vederea parlamentarilor puterii. Oricum, mitingul de marţi reprezintă momentul culminant al disputei dintre forţele politice şi cei care reprezintă masele. Va fi totul sau nimic şi am vrea să credem că parlamentarii vor ţine cont de protestele noastre, mai ales că vine momentul când vor fi nevoiţi să se întoarcă în teritoriu, acolo unde românii i-au votat. Noi, ca lideri ai confederaţiilor sindicale, ne-am făcut datoria, şi acesta va fi ultimul miting organizat până la toamnă”, ne-a declarat Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia.

Potrivit liderilor confederaţiilor sindicale, perioada următoare nu va fi deloc liniştită, chiar dacă nu vor mai exista mişcări de proteste organizate. „Instanţele din România se vor confrunta cu sute de mii de procese intentate Guvernului de către organizaţiile sindicale şi de către membrii de sindicat, ca persoane fizice, împotriva măsurilor de tăiere a salariilor bugetarilor şi pensiilor.

Acţiunile vor bloca, astfel, toate instanţele din ţară. Totodată, vom face plângeri împotriva Guvernului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar şi la Organizaţia Internaţională a Muncii. În toamnă însă, tensiunea va fi maximă, pentru că toată populaţia va resimţi efectele măsurilor de austeritate”, a afirmat Marius Petcu.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    SINGURA MODALITATE , DEMISIA IN BLOC A PARLAMENTARILOR CARE MAI TIN CU POPORUL.ATUNCI VA CADEA DICTATORUL BASESCU, SI TRUPA LUI DE SLUGI CARE URASC POPOROL LOR DIN CARE PROVIN, URASC SARACIA DE UNDE AU AJUNS PE BANI MULTI FARA MUNCA CU DIFERITE SMECHERI, BANI ,SI FEMEIESTI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata