Singura bancă din CEE inclusă în reţeaua de dealeri primari a Uniunii Europene este Erste Group

Vineri 4 iunie, Grupul bancar austriac Erste Group, acţionarul majoritar de la Banca Comercială Română (BCR), a anunţat  că este singura bancă din regiunea Europei Centrale şi de Est (CEE) inclusă în reţeaua de dealeri primari a Uniunii Europene, informează un comunicat de presă.

Î n planurile de viitor, împreună cu alte 39 de instituţii financiare, pe parcursul următorilor ani, Erste Group va ajuta la punerea în practică a unuia din cele mai mari programe de stimulare economică ale UE. În mod concret, Erste Group va coopera cu Comisia Europeană pentru a sprijini plasarea de obligaţiuni via instrumentul NextGenerationEU.

Astfel, Uniunea Europeană intenţionează să strângă până la 800 miliarde de euro până la finele lui 2026, adică aproximativ 150 de miliarde de euro pe an, prin intermediul instrumentului NextGenerationEU, pentru a finanţa revenirea economiei.

„Suntem încântaţi să fim incluşi în acest cerc de bănci internaţionale de prestigiu, care au fost selectate pe baza modelului lor solid de businees şi forţă lor financiară. În pus, devenind dealer primar pentru emisiunile de obligaţiuni ale UE este un semn de recunoaştere a succesului Erste Group pe pieţele de capital”, a subliniat directorul financiar de la Erste Group, Stefan Dorfler.

În anul 2020, Erste Group a fost implicată în mod activ într-un număr mare de emisiunile de obligaţiuni, inclusiv obligaţiuni suverane emise de România, Serbia şi Ungaria. În pus, Erste Group este deja parte dintr-un grup de bănci internaţionale din care se aleg lead managerii pentru emisiunile de obligaţiuni ale European Stability Mechanism (ESM) şi European Financial Stability Facility (EFSF).

În prezent, Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, cu 47.700 de angajaţi, care deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia).

În România, Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din ţară, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata