Sisteme POS pentru restaurant: 7 funcții pe care trebuie să le îndeplinească

O casă de marcat, un sistem POS, sau o imprimantă termică sunt câteva dintre cele mai importante echipamente fiscale de care ai nevoie pentru a desfășura activitatea comercială în cadrul unui restaurant. Pornind de la această premisă, alegerea lor necesită o cercetare preliminară, mai ales dacă nu ai mai achiziționat înainte astfel de produse. Dacă nu știi ce anume să cauți la un sistem de plată integrat, îți prezentăm cele mai importante 7 funcții pe care ar trebui să le aibă aceste sisteme POS:

  • Raportare

Sistemele de puncte de vânzare sunt foarte utile pentru generarea raporturilor. Cu ajutor acestor sisteme poți accesa informații privind stocurile, încasările etc. De asemenea ai și facilități în plus, cum ar fi de exemplu, aceea care îți permite vizualizarea configurației meselor din restaurant pentru generarea notelor de plată.

  • Stocare baze de clienți

Având o bază de date bine organizată, care să cuprindă informațiile tranzacțiilor și chiar informații despre clienți (e-mail, număr de telefon, date de naștere etc) generezi o valoare foarte mare business-ului tău.

  • Inventariere

Un sistem POS de calitate se va dovedi extrem de util în realizarea inventarului. Echipamentul pe care îl cauți ar trebui să poată gestiona cu ușurință inventarul și să utilizeze instrumente de calculare a costurilor pentru ingredientele necesare la prepararea mâncărurilor și multe altele.

  • Integrare carduri cadou

Folosirea cardurilor cadou reprezintă o modalitate eficientă și ușoară de a crește vânzările. Studiile spun chiar că un client care are un card cadou va cheltui cu până la 60% mai mult decât cei care nu au un astfel de ”instrument” de plată.

  • Loializare clienți

Să-i faci pe clienți să revină în restaurantul tău este mai dificil decât să îi atragi pe cei noi, mai ales în condițiile în care au o mare varietate de opțiuni din care pot să aleagă. Un sistem POS ar trebui să-ți ofere posibilitatea de a implementa programe de loializare a clienților. Mai multe informații despre această facilitate poți solicita

  • Procesare carduri

Într-o eră cu un potențial tehnologic imens, nu mai este nevoie să subliniem necesitatea de a integra un sistem POS în logistica restaurantului tău. Un număr tot mai mare de clienți optează pentru plata cu cardul, pentru că aceasta prezintă o serie de avantaje evidente.

  • Rezistență și fiabilitate

Componentele hardware ale sistemului POS trebuie să mai prezinte două caracteristici importante:  să fie fiabile și rezistente. Dacă avem în vedere că echipamentele fiscale dintr-un restaurant sunt folosite și în condiții mai puțin favorabile (pot apărea urme de mâncare, pot fi puse în pericol de lichidele din bar etc), vei ajunge la concluzia că este necesar să investești în calitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata