Sistemul de transport de marfă Brexit „va fi gata la timp”

Guvernul a respins afirmațiile că un nou sistem de gestionare a transportului de marfă nu va fi gata la sfârșitul perioadei de tranziție a UE.

Sistemul este văzut ca fiind vital pentru prevenirea întârzierilor atunci când aranjamentele de transport post-Brexit intră în vigoare la 1 ianuarie.

Un organism din industrie și-a exprimat îngrijorarea că doar o versiune beta – sau test – va fi disponibilă.

Dar guvernul insistă că este un serviciu digital complet operațional.

Așa-numitul sistem Smart Freight asigură că, camioanele transportă documentația corectă înainte de a călători în porturi.

Noul sistem este conceput pentru a reduce întârzierile în porturi și pentru a gestiona mai bine traficul spre Dover și cozile de camioane care se formează de-a lungul autostrăzilor M2 și M20 din Kent.

Șoferii de camioane ar putea primi o amendă dacă ajung în porturi fără documentația adecvată, dar guvernul insistă că aceasta va fi o ultimă soluție și inutilă dacă respectă regulile.

Logistics UK, care reprezintă întreprinderile de transport de mărfuri, a declarat că a fost informată luni de oficialii guvernamentali că o versiune beta – sau test – va fi disponibilă în decembrie, dar nu va fi pe deplin operațională până în aprilie.

Într-o declarație, directorul politicii de la Logistics UK, Elizabeth de Jong, a declarat că este inacceptabil și că este o „lovitură masivă pentru întreprinderile britanice și economie”.

Dar guvernul spune acum că „beta” este o practică standard de etichetare pentru un serviciu digital care este pe deplin operațional și că a asigurat industriei că Smart Freight va fi operațional până în decembrie.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata