Sistemul inedit numit „pay-as-you-go”

Fiat  a lansat un serviciu „pay-as-you-go”si a devenit prima firmă auto din Marea Britanie  prin care şoferii, contra unei taxe de 10,50 de lire sterline pe zi pot conduce 25 de mile – fiind disponibil însă doar pentru cei care încheie un contract personal pe patru ani, scrie Daily Mail.

Producătorul italian de autovehicule spune că peste o treime dintre angajaţii care fac naveta vor dori probabil să conducă pentru a evita transportul public.  În urma sfatului Guvernului de a se evita utilizarea trenurilor, a metrourilor şi a autobuzelor pe cât posibil în timpul pandemiei. Cercetările independente realizate de Fiat au arătat că 35% dintre cei care au permis de condus ar vrea să conducă mai mult acum, odată cu relaxarea măsurilor, mai ales că oamenii încep să se întoarcă treptat la muncă.

După două luni în care vânzările au fost aproape de zero, compania a lansat serviciul în încercarea de a creşte cererea pentru maşinile sale,  singurul model pus la dispoziţia celor interesaţi fiind, momentan, Fiat 500 – deşi e posibil ca ulterior să fie oferită întreaga gamă.

Astfel, soferul plăteşte o taxă de 99 de lire sterline (circa 110 euro) în avans şi apoi 99 de lire pe parcursul a 48 de luni, plus 19,2 pence (circa 25 de cenţi) pentru fiecare milă (1,6 km) parcursă.

Având în vedere că un navetist din Marea Britanie călătoreşte zilnic dus-întors aproximativ 25 de mile (40 km), costul unui Fiat s-ar ridica, zilnic, la puţin peste 10 lire pe zi, în care e inclus combustibilul şi închirierea maşinii, fără limită de kilometri. Cu toate acestea, nu este inclusă şi asigurarea, deşi şoferii pot folosi furnizori precum By Miles, care calculează costul asigurării în funcţie de distanţa parcursă.

sursa business magazin

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata