Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanţare, pregătit şi funcţional pentru sesiunea 2016

Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanţare pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020 este pregătit şi funcţional astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiunea 2016, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

AFIR precizează că va asigura prin intermediul paginii oficiale de internet (www.afir.info) depunerea on-line a proiectelor de investiţii finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020.

„Pentru a pregăti deschiderea sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat funcţionarea platformei on-line, făcând ajustările necesare, pe baza experienţei din anul anterior. În prezent, sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanţare pentru proiectele de investiţii finanţate prin PNDR 2020 este pregătit şi funcţional astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiune 2016„, se spune în comunicat.

Potrivit Agenţiei, înainte de deschiderea fiecărei sesiuni, AFIR va opera actualizările şi corelările sistemului on-line conform informaţiilor specifice fiecărei submăsuri. Astfel, este necesară adaptarea sistemului imediat după stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum şi a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.

În primele sesiuni pentru primirea proiectelor, desfăşurate în perioada martie — decembrie 2015, solicitanţii de fonduri europene nerambursabile au depus proiecte on-line pentru 10 submăsuri. Numărul cererilor pentru măsurile de investiţii depuse pe site-ul AFIR a depăşit 3.300, valoare acestora ridicându-se la 1,4 miliarde euro. Faţă de cele 10 submăsuri pentru care s-au primit solicitări de finanţare on-line anul trecut, modulul actual va permite depunerea on-line pentru încă 8 submăsuri din PNDR 2020. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata