Şmecheria lui Marius Tucă, blocată la OSIM: adio BPT!

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a respins cererea lui Marius Tucă de înregistrare a mărcii „Biblioteca pentru toţi“, marcă pe care ziaristul a folosit-o ilegal timp de aproape un an.

Comisia OSIM care a analizat dosarul a constatat că, dacă ar fi admis înregistrarea cunoscutului brand, s-ar fi adus atingere unei mărci notorii şi s-ar fi profitat de renumele acesteia. Editura Minerva, care a dezvoltat de-a lungul timpului brandul BPT, a depus la OSIM o opoziţie, invocând notorietatea acestei mărci, comentează Adevărul.

Siglă folosită ilegal

Minerva a contestat vehement publicarea de cărţi sub celebra siglă de către „Jurnalul Naţional”, după ce, în ianuarie 2009, Marius Tucă a depus la OSIM o cerere în nume propriu de înregistrare a mărcii, iar după două luni ziarul pe care îl conduce a început să editeze cărţi sub acest brand, până în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Potrivit specialiştilor, Tucă nu avea dreptul să folosească această marcă până când nu obţinea un verdict favorabil al OSIM. Pentru editarea şi comercializarea ilegală de cărţi sub o marcă ce nu îi aparţine – BPT („Biblioteca pentru toţi”), împotriva lui Marius Tucă a fost făcută o plângere penală, pentru comiterea, printre altele, a faptei de contrafacere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata