Societatea Naţională a Sării, amendată cu 50.000 de lei după incidentul de la Salina Slănic

Societatea Națională a Sării (SNS) a fost amendată cu suma de 50.000 de lei în urma incidentului de la Salina Slănic, unde un lift în care se aflau mai multe persoane s-a defectat, în urma analizelor stabilindu-se, printre altele, că serviciul prestat a fost nesigur, putând să afecteze viața, sănătatea și securitatea persoanelor.

Potrivit unui comunicat emis, marți, de Prefectura Prahova, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova a aplicat două amenzi în valoare totală de 50.000 de lei pentru neregulile depistate în urma verificărilor efectuate ca urmare a incidentului de la Salina Slănic, unde un lift în care se aflau mai multe persoane s-a defectat la începutul acestei luni.

Astfel, din documentele puse la dispoziție de către operatorul economic verificat a rezultat că nu s-au respectat în totalitate prevederile Certificatului de Expertizare și Reglare emis în aprilie 2013 pentru liftul montat la puțul Unirea Slănic Prahova, anchetatorii constatând că ‘serviciul prestat a fost nesigur, putând să afecteze astfel viața, sănătatea și securitatea consumatorilor’, se arată în documentul citat.

Conform unor surse, reprezentanții salinei ar fi recunoscut că, la momentul la care s-a petrecut incidentul, în lift se aflau 14 persoane, în condițiile în care limita maximă admisă este de opt persoane, respectiv o mie de kilograme.

În acest caz, CJPC a aplicat două amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei și a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului de transport persoane până la remedierea deficiențelor.

Unul dintre lifturile de transport persoane de la Salina Slănic s-a defectat, la data de 6 august, o margine a unei role de cablu care susținea liftul rupându-se, astfel că o buclă a cablului a căzut de pe rolă producând un șoc. Incidentul s-a produs la coborâre.

Mai multe persoane au suferit atacuri de panică și traumatisme minore, o singură persoană care a suferit un traumatism la genunchi fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru continuarea investigațiilor medicale.

Liftul care s-a defectat este în funcțiune din anul 1936, a fost expertizat tehnic în aprilie 2013, (expertiza având o valabilitate de doi ani), și fusese supus unei revizii cu doar două zile înainte de incident.

În urma acestui eveniment, a fost declanșată o anchetă la care au participat reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), ai Poliției și ai Protecției Consumatorilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata