Şoferii români se cred cei mai buni din Europa, după nemţi

In Romania, media accidentelor rutiere surclaseaza net media UE, dupa cum se arata in datele cuprinse in European Road Statistics 2009 si intr-un studiu comparativ IRES, insa totusi romanii sustin ca sunt soferi foarte buni si ca poate doar nemtii i-ar putea intrece.

65% dintre romani se simt in nesiguranta pe soselele din tara, iar la nivel de Europa, doar 25% dintre locuitori simt acelasi lucru, arata Gandul.

Romania se plaseaza pe ultimul loc in randul tarilor Uniunii Europene, privind reducerea numarului de decese survenite in urma accidentelor rutiere, avand 219 decese la 1 milion de locuitori, respectiv 782 decese la un milion de autoturisme, in intervalul 1990 – 2007.

Mediile la nivelul UE pentru acesti doi indicatori sunt 86 de decese la 1 milion de locuitori, respectiv 187 de decese la 1 milion de autoturisme.

Romanii gandesc deosebit fata de ceilalti europeni si cand vine vorba despre comportamentul periculos in trafic.

Cele mai periculoase comportamente in trafic, in opinia romanilor, sunt condusul sub influenta bauturilor alcoolice, depasirea sau intoarcerea fara a semnaliza si trecerea pe lumina galbena a semaforului, in timp ce europenii in general cred ca cel mai periculos este condusul la doar cativa metri de masina din fata.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata