Șoferii trebuie să știe asta! Scăpați cât mai repede de acest obicei

Toți șoferii sunt vizați! Datorită unelor modificări aduse codului Rutier, unele deprinderi ale românilor vor fi serios pedepsite. Riscați să vă alegeți cu o amendă generoasă și să rămâneți și fără permis din cauza acestui mic obicei.

Se anunță schimbări serioase! Șoferii români sunt vizați, ceea ce înseamnă că este cazul să renunțe la acest obicei complet nepotrivit. Aceștia se pot alege cu o sancțiune serioasă între 9 și 20 de puncte, iar amenda poate să ajungă și până la 2,900 de lei. Este un obicei pe care majoritatea românilor îl au și anume cruciulițele agățate de oglinda retrovizoare sau atașate de parbriz, acele odorizante de mașină agățate în același mod, zarurile, fotografiile, legitimațiile de acces pentru diferite locații sau instituții, sau orice alt astfel de obiect poate fi responsabil de sancțiunile imense pe care șoferii le pot primi.

”Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare se încadrează în clasa IV de sancțiuni, de la 9 la 20 de puncte”, este informația care se regăsește în textul de lege din OUG 195/2002, la articolul 36.

Având în vedere faptul că punctul de amendă este de 145 de lei, acest lucru poate însemna în bani, că sancțiunea va fi cuprinsă între suma de 1.305 și 2.900 de lei. În România, sunt foarte mulți șoferi care aleg să își atârne de oglinda retrovizoare, pe geamuri sau în alte părți ale mașinii, imagini cu cei decedați din familie, pentru a-i omagia, cruciulițe, deodorante de mașină și multe alte obiecte. Așadar, dacă nu vreți să vă treziți cu o amendă nedorită, renunțați cât mai repede la acest obicei.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata