Soluţia antiexpirare a României: fondurile europene

„România expirată” s-ar putea reabilita cu ajutorul celor circa 30 de miliarde de euro pe care îi poate lua de la UE, dacă ar scăpa de corupţie.

În total, Consiliul Judeţean Ilfov a depus 18 proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţ. Dintre acestea, trei au fost respinse, 11 au fost contractate, iar patru sunt în evaluare, potrivit Soniei Drăgulescu, consilier superior la Prefectura Judeţului Ilfov.

Valoarea totală a proiectelor contractate se ridică la 54,4 milioane euro, din care 44,37 milioane euro sunt asiguraţi din fonduri europene şi centrale, scrie Evenimentul Zilei.

Corupţia, capul răutăţilor

Principala cauză pentru care nu vom reuşi să atragem mai mult de 40%-50% din fondurile UE alocate dezvoltării infrastructurii este corupţia, consideră analistul economic Dragoş Cabat.

„Firmele care fac lucrări de infrastructură sunt cele care cotizează la partide, e o luptă politică”, explică el. Potrivit analistului, şansele ca lucrurile să se schimbe până în 2013, când expiră termenul pentru absorbţia celor circa 30 miliarde euro bani europeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata