Sora premierului Ponta: Eu, mama mea şi SC Exfin nu am avut legături contractuale cu SC Grossmann

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herțanu, audiată joi la sediul DNA Ploiești în dosarul în care a fost arestat soțul acesteia, susține că ea, dar și mama sa și SC Exfin 2000 nu au avut niciodată legături contractuale cu firma Grossmann, implicată în cazul deturnării de fonduri europene de la Comarnic.

”Doresc să fac cunoscut că, în ciuda informațiilor vehiculate în presă, eu, mama mea sau SC Exfin 2000 nu am avut niciodată niciun fel de legătură contractuală cu SC Grossmann Engineering SRL”, a scris Alexandra Herțanu într-o postare pe pagina sa de Facebook, distribuită ulterior de premierul Victor Ponta pe contul său.

Aceasta arată că a venit la sediul DNA Ploiești de bunăvoie, pentru a recupera o serie de hard disk-uri ridicate de procurori, susținând în fața anchetatorilor și o declarație în calitate de martor în dosar.

”Respect dreptul presei de a cere informații despre subiecte de interes public, dar în același timp consider că și publicul are dreptul la informații corecte și complete. În concluzie, pentru a evita speculațiile, vreau să se știe că în această dimineață m-am prezentat de bunăvoie la sediul DNA Ploiești pentru a recupera hard disk-urile aparținând SC Exfin 2000 în care am calitatea de administrator și asociat. Cu această ocazie, mi s-a solicitat și am acceptat să dau o declarație de martor. Asta a fost tot!”, a mai scris Alexandra Herțanu.

Sora premierului Victor Ponta a petrecut, joi dimineață, două ore în sediul Direcției Naționale Anticorupție Ploiești, unde a fost audiată în calitate de martor, ea declarând presei la finalul audierilor că a avut ”ceva de recuperat” de la DNA.

Iulian Herțanu este urmărit penal în stare de arest preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală în legătură cu un contract pe fonduri europene privind extinderea rețelei de canalizare în orașul prahovean Comarnic.

În același dosar sunt urmăriți penal sub control judiciar deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier județean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar și directorul de producție al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman.

De asemenea, au mai fost arestați preventiv omul de afaceri Vladimir Ciorbă și directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Drăgan. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata