Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, condamnaţi în dosarul alegerilor prezidenţiale

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezidențiale din 2014, în care a fost acuzat de faptul că și-ar fi exercitat ilegal influența în scopul obținerii mai multor voturi în favoarea candidatului partidului din care făcea parte, PNL.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, în același dosar, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, pentru influențarea declarațiilor și uz de fals.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Potrivit portalului instanțelor, Tribunalului Caraș-Severin l-a condamnat pe Sorin Frunzăverde pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit la doi ani închisoare dispunând suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de patru ani.

De asemenea, pe durata termenului de încercare, Frunzăverde va trebui să se supună mai multor măsuri de supraveghere, și anume să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile.

Totodată, instanța a stabilit pentru ambii inculpați pedepse complementare privind interzicerea exercitării anumitor drepturi pe o perioadă de 5 ani, iar în cazul lui Ghiorghioni, o amendă penală de 27.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals și o pedeapsă accesorie privind exercitarea unor drepturi.

Instanța îi obligă, de asemenea, pe cei doi să plătească statului câte 4.000 lei, cheltuieli judiciare.

Comin Bolosin, avocatul lui Ionesie Ghiorghioni, a declarat vineri,că va face apel împotriva sentinței, pe care o consideră „nelegală și netemeinică”.

Potrivit acuzațiilor procurorilor, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzăverde și-a folosit influența pe care o avea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, asupra vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, în vederea obținerii, în cel de-al doilea tur de scrutin, unui număr mai mare de voturi pentru candidatul formațiunii politice din care făceau parte. Ghiorghioni, la rândul său, le-a solicitat mai multor primari același lucru, condiționând repartizările bugetare de la CJ de rezultatul votului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata