Sorin Grindeanu (MSI): Banii obţinuţi din eventuala vânzare a Palatului Telefoanelor ar trebui să rămână în ţară

Sumele obținute din eventuala vânzare a Palatului Telefoanelor, dar și de pe urma altor clădiri din patrimoniul național, ar trebui să rămână în România pentru investiții și crearea de noi locuri de muncă, a declarat ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu.

„Statul român, în principiu, poate să-și exercite dreptul de preempțiune din punct de vedere legal nu doar în ceea ce privește Palatul Telefoanelor, ci pe orice imobil care face parte din patrimoniul național (…) Dacă statul român sau Guvernul își declină acest drept, se poate merge către autoritățile locale, în cazul de care aminteați dvs. (vânzarea Palatului Telefoanelor — n. r.), Primăria Municipiului București (…) Îmi doresc (…) ca toate aceste venituri care s-ar câștiga din valorificarea unor proprietăți imobiliare să rămână în România, să poată fi utilizate pentru creșterea competitivității acestei companii (Telekom România — n. r.), unde statul român deține 46%, și pentru crearea de noi locuri de muncă. Am solicitat reprezentanților noștri din Consiliul de Administrație să solicite companiei strategia pe care o are — sau dacă nu o are — să o elaboreze, astfel încât aceste condiții, pe care vi le-am amintit mai devreme, să se îndeplinească. Altfel, doar valorificarea unor anumite proprietăți imobiliare și îmbunătățirea anumitor indici ai acestei companii din vânzarea acestora pe mine nu mă satisface și nici nu vom fi de acord (…)‘, a explicat Grindeanu.

Întrebat în ce stadiu se află interesul Telekom de a valorifica Palatul Telefoanelor, ministrul pentru Societatea Informațională a precizat că, la momentul actual, nu e nimic clar în privința ofertei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata