Sorin Oprescu: Îi voi chema în garanţie pe consilierii generali în cazul Costanda

7

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi (20 aprilie 2010) că în cazul procesului intentat de familia Costanda municipalităţii, îi va chema în garanţie pe consilierii generali.

El a adăugat că se referă atât la consilierii generali care anul trecut au refuzat să adopte PUZ-ul pentru Satul francez, cât şi pe cei care în anul 2006 au votat schimbul de teren dintre Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Costanda. „Eu mi-am făcut datoria, am supus CGMB PUZ-ul din satul francez, nu înţeleg de ce aş fi chemat în judecată de către Costanda”, a spus Oprescu.

El a precizat că există anumite probleme şi cu privire la schimbul de terenuri din 2006, probleme care ar constitui temeiul răspunderii juridice a membrilor CGMB de atunci. Omul de afaceri Costică Costanda pretinde 100 milioane euro despăgubiri din partea Primăriei Capitalei, el cerând în justiţie rezoluţiunea contractului de schimb privind repunerea părţilor în situaţia iniţială şi despăgubirile menţionate din partea Primăriei Capitalei.

Soţii Costanda au formulat o acţiune civilă care face obiectul dosarului 2008/3/2010 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a V-a Civilă, prin care au solicitat rezoluţiunea contractului de schimb cu sulta nr. 420/15.03.2008, încheiat între municipalitate şi reclamanţi, având ca obiect schimbul de proprietăţi între terenul proprietate a municipiului Bucureşti (Satul Francez) şi proprietatea lui Costanda Costică şi Costanda Maria (zona Bordei); repunerea părţilor în situaţia anterioară, precum şi obligarea municipalităţii la plata unor sume către reclamanţi.

În martie 2008, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi soţii Costanda au semnat un contract de schimb, prin care aceştia din urmă cedau Parcul Bordei contra terenului din Satul Francez. CGMB se obliga să le dea soţilor Costanda dreptul de a construi în Satul Francez, cu derogare de la regimul de înălţime şi densitate în zona respectivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata