Sorin Oprescu şi-a reluat activitatea la Spitalul Universitar

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a revenit ca angajat al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, el lucrând în aceeaşi secţie de chirurgie, au declarat, miercuri,surse medicale.

„S-a întors. Este echipat. Lucrează la aceeaşi secţie de la etajul 6, unde îşi desfăşura activitatea şi înainte”, au precizat sursele citate.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti i-a admis lui Sorin Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are mai multe obligaţii, printre care: să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, magazine alimentare şi farmacii de pe raza sectorului 1 sau unităţi spitaliceşti din Bucureşti; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar; să nu exercite funcţia de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcţiei Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca (fostul său şofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata