Southwest Airlines vede obținerea mai lentă a numerarului în al treilea trimestru decât estimările anterioare

Southwest Airlines Co LUV.N a declarat miercuri că se așteaptă acum ca încasarea banilor să încetinească la 17 milioane de dolari pe zi în al treilea trimestru, adăugând că rezervările au crescut în august și până acum în septembrie, după ce s-au luptat în iulie.

Compania aeriană americană estimase anterior obținerea zilnică de numerar de 20 de milioane de dolari pentru trimestrul actual.

Compania aeriană și-a menținut perspectivele de reducere a capacității între 30% și 35% pentru al treilea trimestru, de la an la an.

Are în plan să-și reducă și programul de zbor din noiembrie 2020.

Southwest, care are una dintre cele mai puternice poziții financiare în rândul companiilor aeriene din SUA, a declarat că în prezent nu intenționează să-și utilizeze programul de loialitate în cazul în care ar trebui să asigure finanțare suplimentară.

Compania aeriană a avut în numerar și investiții pe termen scurt de aproximativ 14,8 miliarde de dolari începând cu 15 septembrie.

La începutul acestei săptămâni, rivalul mai mare Delta Air Lines DAL.N a declarat că intenționează să strângă 6,5 miliarde de dolari prin noi obligațiuni și împrumuturi, susținute de programul său de loialitate SkyMiles, în eforturile de a-și consolida poziția de numerar.

Compania bugetară și-a redus, de asemenea, așteptările cu privire la amploarea scăderii continue a veniturilor din exploatare, însă a spus că veniturile au scăzut probabil cu aproximativ 70% atât în ​​această lună, cât și în ultima perioadă.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata