Southwest anulează temporar 130 de avioane Boeing 737-800 din cauza datelor privind greutatea

Sursa: nbcnews.com

Southwest Airlines Co a declarat miercuri târziu că a pus temporar la pământ 130 de avioane Boeing 737-800 după ce a descoperit discrepanțe în ceea ce privește datele privind greutatea aeronavei.

Compania aeriană din Dallas a declarat într-un comunicat că „dintr-o abundență de precauție, am încetat temporar să pilotăm aeronava respectivă pentru a introduce greutățile corecte ale aeronavei în cauză în sistem și a reseta programul”.

Southwest a declarat că discrepanța în datele privind greutatea este de 75 lbs.

Compania aeriană a spus că oprirea temporară a zborurilor va „provoca anumite întârzieri și / sau anulari; cu toate acestea, anticipăm că impactul asupra operațiunii noastre va fi minim. ”

Boeing nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters pentru comentarii.

În ianuarie, Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a declarat că încearcă să amendeze Southwest cu 3,92 milioane de dolari pentru presupuse infracțiuni de greutate la 21.505 zboruri pe 44 de aeronave în perioada 1 mai 2018 – 9 august 2018.

FAA a susținut că Southwest a operat zborurile cu greutăți goale operaționale incorecte și date despre centrul de greutate sau moment, care sunt utilizate pentru a determina câți pasageri și cât de mult combustibil pot fi transportați în siguranță și unde ar trebui să fie amplasată marfa.

Un raport din februarie al Biroului Inspectorului General al Departamentului Transporturilor a spus că FAA și-a încălcat propriile orientări în ceea ce privește abordarea nerespectării de către Southwest.

Raportul spunea de la începutul anului 2018 până în august 2019, FAA a permis Southwest Airlines „să continue să raporteze date inexacte și neconforme privind greutatea și echilibrul pe baza determinării riscului operatorului de transport”.

FAA a declarat biroului inspectorului general în ianuarie că a monitorizat programul Southwest de greutate și echilibru de performanță și „continuă să monitorizeze implementarea (Southwest) a măsurilor corective”.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata