Şova: Prin atitudinea faţă de acciza pentru autostrăzi, Antonescu arată că este cel mai neserios politician

Vicepreşedintele PSD Dan Șova, ministru delegat pentru Proiect de Infrastructură, consideră că, prin atitudinea PNL faţă de acciza pe carburant, liderul liberal Crin Antonescu arată faptul că este „cel mai neserios politician român”.

„Am luat act azi (marţi — n.r.) cu stupoare de poziţia PNL privind OUG prin care se produce o suplimentare a accizei la carburanţi, pentru a avea astfel fonduri suplimentare atât pentru construcţia de autostrăzi, cât şi pentru a susţine pachetul de măsuri de relaxare fiscală dorit, foarte vocal de altfel, inclusiv de liberali. Aflăm că PNL se opune majorării accizei. (…) Atitudinea PNL îl pune pe domnul Antonescu în postura de cel mai neserios politician român, dar şi în aceea de cel mai mare imitator al lui Traian Băsescu”, spune Șova, potrivit unui comunicat de presă .

Potrivit sursei citate, Dan Șova reaminteşte faptul că PNL şi Crin Antonescu au votat bugetul pe 2014 şi că, „prin foşti miniştri liberali, şi-au asumat măsura prin semnarea scrisorii de intenţie cu FMI”.

Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a anunţat marţi că PNL nu va vota ordonanţa referitoare la majorarea accizei pentru combustibil începând cu 1 aprilie.

„Grupul parlamentar liberal nu va vota acciza pe benzină şi motorină impusă de Guvernul Ponta. Mă refer la OUG 102/2013, care prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenţi pentru combustibil, dar şi la OUG 111/2013 care prevede intrarea în vigoare a majorării accizei pe combustibil de la 1 aprilie, de astăzi”, a afirmat Scutaru într-o conferinţă de presă la Parlament.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata