Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” primește un sprijin financiar în valoare de 14,36 milioane lei

Consiliul Judeţean Maramureş a transmis că a fost semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” primește un sprijin financiar în valoare de 14,36 milioane lei pentru realizarea și echiparea spitalului modular din Baia Mare, scrie, consiliul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), banii sunt alocați din fonduri europene, și vor fi folosiți pentru ridicarea spitalului modular și pentru dotarea lui cu aparatura și echipamentele necesare. Proiectul va fi realizat în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Maramureș și Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

În contextul dotărilor, spitalul modular va fi dotat cu echipamente evaluate la 4,8 milioane de lei, respectiv: 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș a declarat, „La finalul lui 2020 am început demersurile oficiale pentru realizarea acestui spital modular, în parteneriat cu Spitalul Județean. Banii sunt alocați din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, și vor fi folosiți atât pentru ridicarea spitalului modular, cât și pentru dotarea lui cu aparatura și echipamentele necesare”.

Aşadar, unitatea medicală va fi amplasată în curtea Spitalului Județean din Baia Mare și va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu SARS CoV-2, iar în timp va fi transformată în suport pentru Unitatea Primire Urgențe.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata