Spuma de căpşuni, un desert răcoritor pentru zilele fierbinţi de vară

Spuma de căpșuni, un desert ușor și răcoritor, simplu de pregătit, este, în zilele călduroase de vară, o alternativă foarte bună la dulciurile ‘grele’ care conțin aluat și diverse creme.

Rețeta pentru prepararea acestui desert este una destul de populară, variind în funcție de preferințele persoanelor care îl pregătesc.

Cornelia, o gospodină dintr-o comună prahoveană aflată aproape de granița cu Buzăul, profită din plină de această perioadă în care are la discreție fructe proaspete, chiar din grădina proprie.

Astfel, ea culege fructele, le spală, apoi le curăță și le lasă puțin să se scurgă, după care adaugă peste ele zahărul (150 de grame la un kilogram de căpșuni).

Pentru un kilogram de fructe se prepară o spumă din cinci albușuri care se bat foarte bine, până când se obține o compoziție tare. Atât de tare, încât, dacă întorci castronul, spuma nu trebuie să curgă, explică gospodina.

Fructele peste care ați pus zahărul se zdrobesc, după preferință, cu o furculiță, variantă în care spuma va conține, la final, bucăți mai mari de căpșuni, sau cu blenderul, iar apoi se adaugă albușul cu lingura, treptat, amestecând ușor.

Spuma de căpșuni se pune în cupe, se decorează cu felii de căpșuni, se adaugă deasupra un praf de zahăr vanilat sau fulgi de ciocolată și se servește fie pe loc, fie rece, după ce a stat o perioadă la frigider. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata