Stan Mustaţă, despre acuzaţiile DNA: Frânturi de discuţii, glume

Judecătorul Stan Mustață de la Curtea de Apel București s-a prezentat, marți, la DNA, unde a negat acuzațiile aduse de procurori despre care a spus că sunt nefondate, fiind ” frânturi de discuții” și „glume”.

El explicat că unul dintre prietenii lui, respectiv Ion Boraciu, este un om vesel și tot timpul glumește.

Magistratul a susținut că el și Ion Boraciu erau prieteni, se întâlneau, discutau, beau un pahar de vin și mâncau friptură.

Stan Mustață a recunoscut că i s-a spus că a fost monitorizat de serviciile secrete inclusiv în apartamentul din Colentina unde aveau loc întâlnirile și care era biroul de lucru a prietenului său.

Judecătorul a subliniat că nu a primit bani și că îi era suficient salariul. El a mai spus că ia în calcul că va fi reținut și arestat preventiv. „Sigur că da. Vă promit (n.r. cătușele) că vi le arăt”, a afirmat acesta înainte de a intra în sediul DNA.

Stan Mustață a admis că implicarea lui în acest dosar de corupție este un lucru „groaznic”.

„Urât ? E puțin spus urât. Tragic, groaznic. Poate am (n.r responsabilitate pentru tot ce se întâmplă), să îmi aleg prietenii. Dacă aș mai fi în stare să mi-i mai aleg altfel. Cu mai multă exigență”, a mai adăugat judecătorul.

Judecătorul Stan Mustață de la Curtea de Apel București a fost citat, potrivit unor surse judiciare, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul în care este cercetat pentru mai multe infracțiuni.

Procurorii anticorupție vor decide cel mai probabil cu această ocazie dacă vor lua măsura reținerii față de acesta, după ce Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a magistratului Stan Mustață.

DNA îl acuză pe magistrat că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora, printre care și de la Mihai Stoica, pentru a-i anula acestuia condamnarea primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Potrivit unui comunicat al DNA, Stan Mustață este acuzat de mai multe infracțiuni: constituire a unui grup infracțional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; șase infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de trafic de influență.

În același dosar au fost puse sub acuzare alte trei persoane care intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel București, Ion Boraciu și Florian Alexandru.

„În cauză, există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul anului 2013, Mustață Stan, Boraciu Ion și Alexandru Florian au constituit un grup infracțional organizat, gruparea fiind sprijinită de Curea Mariana, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară, urmărind obținerea de beneficii materiale. În acest context, în perioada octombrie 2013 — aprilie 2014, membrii grupului au accesat informații cu caracter confidențial din dosarele penale aflate pe rolul Curții de Apel București, în vederea identificării și contactării mituitorilor și cumpărătorilor de influență, în scopul pretinderii de la aceștia a unor foloase materiale, în schimbul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile”, susține DNA într-un comunicat de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata