Startup-urile fintech au atras 14 miliarde de euro în prima jumătate a anului

Anul 2021 este anul în care serviciile financiare şi startup-urile axate pe asigurări au devenit „perla coroanei” din segmentul tech al Europei, scrie Business Insider.

O serie de schimbări de reglementare şi de piaţă a dus la o creştere rapidă a sectorului în ultimii ani, creînd evaluări şi investitori mai mari decât oricând. Astfel, 2021 a fost deja un an record pentru cele două industrii, care au primit împreună peste 14,3 miliarde de euro din partea investitorilor.

Atât startup-urile de asigurări cât şi fintech-urile au raportat tranzacţii masive anul acesta. Exemplu, Gigantul suedez Klarna, cunoscut pentru modelul de business „cumpără acum, plăteşte mai târziu”, a încheiat o rundă de finanţări care a generat o evaluare de aproape 39 de miliarde de euro, cimentându-şi statutul de cea mai valoroasă companie privată din Europa.

În mod similar, grupul german Wefox a ajuns la o evaluare de 3 miliarde de dolari după ce a încheiat cea mai mare serie de investiţii din rândurile firmelor tech de asigurări din Europa, în valoare de 550 de milioane de euro.

În prima jumătate din anul 2021, startup-urile tech de asigurări au strâns mai mult decât în întreg anul 2020, fiind strânşi 1,6 miliarde de euro în peste 52 de tranzacţii. Între timp, fintech-ul britanic Revolut urmăreşte să obţină investiţii care ar genera o evaluare de 20 de miliarde de dolari pentru companie, de la 5,5 miliarde anul trecut.

Totuşi, evaluările unicornilor tech din Europa, estimate în prezent la 670 de miliarde de euro, au început să creeze un  val de incertitudini în rândurile analiştilor, care se întreabă dacă avântul startup-urilor este sau nu sustenabil.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata