Rivian startupul de automobile electrice a atras 2,5 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Amazon, Ford și T. Rowe Price

Compania Rivian un startup de automobile electrice a atras 2,5 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare condusă de investitorii Amazon, Ford și T. Rowe Price, transmite Reuters.

Anunțul a apărut a doua zi după ce compania din California a informat că analizează construirea unei a doua fabrici de asamblare în SUA, scrie News.ro.

Reuters a relatat joi, citând surse, că fabrica planificată de Rivian, supranumită ”Project Tera”, va include producția de baterii.

„Pe măsură ce ne apropiem de începerea producției de vehicule, este vital să continuăm să privim înainte și să trecem la următoarea fază de dezvoltare a Rivian”, a spus directorul general al Rivian, R.J. A Scaringe, într-un comunicat.

”Această infuzie de fonduri … permite Rivian să extindă noile programe de vehicule, să extindă prezența noastră la nivel național și să susțină lansarea internațională a produselor”, a adăugat el.

Compania Rivian, care are în prezent o fabrică în Normal, Illinois, a declarat că a strâns până acum aproximativ 10,5 miliarde de dolari. Compania va avea ca obiectiv o evaluare de peste 50 de miliarde de dolari într-o listă publică care ar putea avea loc la sfârșitul acestui an, a declarat anterior o sursă pentru Reuters.

În plan mondial, toţi producătorii de automobile se concurează pentru a dezvolta vehicule electrice, în timp ce China, Europa și alte țări și regiuni impun emisii de carbon mai mici. Rivian își propune să concureze atunci când va lansa pick-up-ul R1T și SUV-ul R1S, precum și o autoutilitară de livrări pentru Amazon.

Din punct de vedere al lansărilor, Scaringe a afirmat într-o scrisoare către clienți de săptămâna trecută că epidemia de Covid-19 a întârziat lansarea vehiculelor sale. Primele livrări ale R1T, programate anterior pentru iulie, au fost amânate până în septembrie, în timp ce R1S a fost amânată până în toamnă. Scaringe a declarat pentru Reuters, în noiembrie anul trecut, că Rivian a planificat ca după cele trei vehicule inițiale să urmeze modele mai mici, destinate Chinei și Europei, unde ar putea construi în cele din urmă vehicule.

În plus față de  Climate Pledge Fund al Amazon, Ford și fondurile administrate de T. Rowe Price, runda de finanțare de vineri a fost condusă și de D1 Capital Partners.

De asemenea, runda a inclus participarea Third Point, Fidelity Management and Research Co, Dragoneer Investment Group și Coatue, potrivit Rivian.

Sursa: Profit.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata