Statul a pus sechestru pe fotbalişti

Drepturile de transfer ale mai multor jucători au fost puse sub sechestru asigurator din cauza datoriilor pe care le au cluburile de fotbal la buget

Disperat să strângă cat mai mulţi bani la buget, statul pune sechestru pe tot, chiar şi pe oameni. Este cazul mai multor jucători de fotbal din ţară care s-au trezit cu drepturile de transfer sub sechestru asigurator, pus de Fisc din cauza datoriilor pe care le au la stat cluburile la care au jucat.

Nu s-a pus sechestru pe fiinţe vii. S-a pus pe drepturile federative ale jucătorilor. Asta implică imposibilitatea clubului de a utiliza sau transfera acest jucător sau de a se folosi de o sumă de bani rezultată din transfer fără ca ea să intre în contul Fiscului având în vedere că acel club are datorii către Fisc”, a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, în timp
ce Dumitru Costin, şeful sindicatului fotbaliştilor, susţine contrariul şi reclamă că li se încalcă astfel dreptul fotbaliştilor la muncă.

Vizaţi de sechestrul ANAF sunt în special jucători care evoluează în liga secundă, mulţi dintre ei de la Politehnica Iaşi, precum Ionuţ Bâlbă, Romulus Miclea sau Stoian Ignatov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata