Statul ar putea acorda subvenţii patronilor care angajează şomeri

20

Senatul dezbate in prezent un proiect de lege prin care angajatorii care incadreaza someri ar putea primi o serie de subventii din partea statului.

Proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei pentru buget, finante si urmeaza sa fie dezbatut saptamana viitoare in plen. În schimb, Executivul consideră că acordarea acestor subvenţii ar aduce o şi mai mare presiune asupra bugetului asigurarilor de somaj, scrie Avocatnet.ro

Astfel, angajatorii care incadreaza someri indemnizati, la data de 31 decembrie 2009, primesc pentru o perioada de 12 luni, o subventie lunara acordata diferentiat in functie de nivelul studiilor, dupa cum urmeaza:

1) 1 salariu minim brut pe economie pentru persoanele care ocupa un post pentru care conditia de pregatire este aceea de finalizare a ciclului inferior al liceului sau al scolillor de arte si meserii.
2) 1,2 salarii minime brute pe economie pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale.
3) 1,5 salarii minime brute pentru persoanele cu studii superioare.

Angajatorii sunt obligati sa mentina raporturile de munca ale acestor salariati cel putin 2 ani. În caz contrar, sunt obligati sa restituie in totalitate sumele incasate plus dobanda de referinta a BNR.

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News