Statul nu va mai ajuta persoanele ale căror locuinţe vor fi distruse de calamităţi naturale

– Deoarece asigurarea locuinţelor din România a devenit, începând din 15 iulie, obligatorie, statul nu va mai ajuta persoanele sinistrate

– Preţul unei asigurări este de 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care este construită locuinţa

– Asigurarea obligatorie a locuinţei oferă protecţie în caz de inundaţii, alunecări de teren şi cutremure

Asigurarea locuinţelor din România a devenit, începând din 15 iulie, obligatorie. Asta înseamnă practic că de la această dată, dacă are loc o calamitate naturală, statul nu va mai ajuta persoanele sinistrate. Există legea asigurărilor obligatorii, deci cetăţenii se pot asigura. Dacă nu o fac, o fac pe riscul lor, anunţă Cotidianul.

Până ieri, din 8,2 milioane de locuinţe au fost încheiate doar 15.000 de poliţe, o cifră foarte mică faţă de necesităţi. Preţul unei asigurări este de 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care este construită locuinţa. Adică 10 euro dacă imobilul este construit din cărămidă nearsă sau din chirpici şi de 20 de euro anual dacă imobilul are o structură de rezistenţă de beton armat sau lemn.

Asigurarea intră în vigoare la ora zero a zilei următoare şi este valabilă 12 luni. Valoarea despăgubirii plătită de asigurător este, la rândul său, de 10.000, respectiv 20.000 de euro. Asigurarea obligatorie a locuinţei oferă protecţie în caz de inundaţii, alunecări de teren şi cutremure.
Cei care nu încheie asigurarea obligatorie în următoarele şase luni sunt pasibili de amendă de la 100 la 500 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata