Statul plăteşte 2.400 de lei pentru întreţinerea unui deţinut și 400 pentru un şomer

Deţinutul e mai scump, cu aproape 2.000 de lei, lunar, decât un şomer. Statul plăteşte de aproape 6 ori mai mult pe lună pentru întreţinerea unui infractor decât pentru indemnizaţia unui absolvent de studii superioare fără serviciu.

Peste 60 la sută dintre deţinuţii români erau şomeri la momentul arestării, potrivit unei statistici a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Odată cu trecerea lor dincolo de gratii, cheltuielile şi grija statului au crescut considerabil, informează cotidianul.ro.

Statul cheltuieşte , lunar, 2.400 de lei pentru un deţinut pe hrană, pază, transport, curent, educaţie sau agrement. Dincolo de zidurile penitenciarelor, şomerii au mai puţine beneficii de la stat.

Această indemnizaţie de şomaj pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ este în cuantum de 255 de lei şi se acordă pentru o perioadă de 6 luni. Dacă absolventul îşi găseşte un loc de muncă şi în această perioadă de 60 de zile de la data absolvirii, dar şi după, ei beneficiază de o primă de angajare în valoare de 425 de lei” a spus purtătorul de cuvânt al ANOFM, Cristina Scarlat.


Citește și
2 Comentarii
  1. MARINICA spune

    Un absolvent al unei facultati de invatamant superior primeste un ajutor de somaj ;unar de 255 lei ( cam 60 euro) in Romania anului 2010, bantusthan din UE, sub conducerea inteleapta a PDL si Basescu, in timp ce pensia minima e de 350 lei.

  2. Bogdan Hotsu spune

    Pt Marinica
    Iar un judecator sau un procuror ceausist are o pensie intre 15.000-20.000 lei (4.000-5.000 euro), ceea ce arata cat pret pune Romania pe viitorul sau ‘capitalist’ fata de trecutul sau comunisto-securist.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata