Statul va începe să dea bani tinerilor! Care este contextul și despre ce sume vorbim

De luna viitoare, statul va începe să semneze primele contracte cu tinerii antreprenori care se află în programul Start Up Nation, oferind finanțări de până la 200.000 de lei pentru business-uri din toate domeniile. Au fost înscrise zeci de mii de firme în etapele trecute, iar aproximativ 10.000 au avut și proiectele aprobate.

„Situaţia la zi pentru Start-Up Nation 2018: 6.688 de proiecte şi planuri de afaceri au fost deja verificate, 5.302 proiecte au fost admise până în acest moment, 458 au fost respinse, iar în clarificări sunt 928. Vestea bună pentru cei care au aplicat în Start-Up Nation, ediţia 2018, cele 33.514 proiecte depuse, este că începând cu luna mai vom semna contracte. Deci vom semna contractele cu primii 200, care au fost verificaţi în prima săptămână. Din luna mai începem semnarea contractelor”, a declarat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Guvernul are banii necesari pentru prima rundă a derulării acestui program Start Up Nation și a aproximat că nevoia mare de plăți în numerar va apărea înainte de terminarea anului, după cum susține Ștefan-Radu Oprea.

„Există credite de angajament şi există credite bugetare, ceea ce permite să avem începutul, partea de semnare de contracte. Am prevăzut anul acesta posibilitatea de a acorda un avans, şi în măsura în care se solicită acest avans, creditele bugetare există, deci putem semna contractele şi putem începe Start-Up Nation. După cum ne-a învăţat experienţa anilor trecuţi, foarte mulţi dintre solicitanţi, aproape 90%, au mers pe credit-punte, deci au mers la bănci. Ne aşteptăm ca această tendinţă să se păstreze şi anul acesta, şi atunci nevoia de avans fiind limitată, ştim că avem nevoie de credite bugetare spre finalul anului, şi cred că orice ministru responsabil în cheltuirea banului public face pentru un program un grafic de timp, un grafic de resursă umană şi un grafic financiar. Conform graficului financiar pe care îl avem anexat la acest program, nevoia foarte mare de plăţi în numerar va fi spre finalul anului. Ce avem acum – toate resursele de angajament, credite de angajament şi credite bugetare pentru a putea desfăşura Start-Up Nation în cele mai bune condiţii”, a mai spus ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata