Stelian Ion: „Se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare”

Stelian Ion a afirmat că necitirea moțiunii de cenzură în ziua în care a vrut PSD prefigurează cât se poate de clar că zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Întrebat despre absența la vot a lui Dan Barna, deputatul USR a spus că acesta avea demult programată caravana în diaspora.

„Încercarea PSD de a stabili programul moțiunii noastre a eșuat. Astăzi, a fost foarte clar că au pierdut majoritatea în Parlament, și în Camera Deputaților și în Senat, deci în ședința reunită. A fost un test important al nostru, al Opoziției, pe care l-am trecut cu brio”, a afirmat Stelian Ion, miercuri, la Parlament.

Deputatul a adăugat că deși socia-democrații s-au aflat în număr foarte mare la ședința Birourilor permanente reunite, pentru stabilirea calendarului moțiunii, nu au reușit „să-și impună programul abuziv”.

„Se prefigurează foarte clar că Guvernul Dăncilă va cădea săptămâna viitoare și este o chestiune doar de timp până să se întâmple acest lucru. Ne-am mobilizat și astăzi. După câte ați observat, și PSD s-a mobilizat, și-a adus toți oamenii, era sala plină, cu toate asta, n-au reușit să-și impună abuziv programul pe care îl gândiseră inițial.”, a explicat Ion.

Întrebat despre absența la vot a președintelui USR la votul de miercuri, Stelian Ion a răspuns: „Domnul Barna este la o întâlnire pe care o antamase cu mult timp înainte și se întoarce în țară, pentru că știe care este programul, a știut întotdeuna care este programul până la moțiunea de cenzură”.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Prezidențiabilul Alianței USR-PLUS Dan Barna se află într-o caravană de campanie electorală, în perioada 30-5 octombrie, în mai multe orașe din Europa, unde se va întâlni cu românii din Diaspora.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata