Steriu: Leul a ajuns la un curs istoric. PNL își arată deficitul de idei după doar două săptămâni

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, acuză PNL de incompetență, susținând că, după doar două săptămâni de când liberalii au preluat guvernarea, leul a ajuns la un curs istoric, iar acest lucru se va vedea în buzunarele românilor.

„Noi suntem mult mai atenți nu doar la ceea ce fac adversarii noștri, pregătind o dezbatere. Ne uităm mai degrabă la ceea ce nu fac. Ne exprimăm uimirea la felul în care după doar zece zile leul a ajuns la un curs istoric. Este cel mai scăzut leu în raport cu euro și acest lucru se va vedea cu siguranță în perioada imediat următoare în buzunarele românilor. Ratele vor fi mai scumpe, tot ce înseamnă carburanți, toată economia aceasta va genera în scurtă vreme o reacție la incompetența Guvernului Orban, care după doar două săptămâni își arată în totalitate deficitul de idei și de soluții”, a declarat Valeriu Steriu, la ieșirea din sediul PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD a vorbit și desprecazul din Timișoara, dar și despre cel din Harghita, unde un usr a fost lovit de o mașină.

„Dincolo de ceea ce s-a întâmplat azi la Timișoara, ne-am uitat și la dificultățile pe care administrația PNL le-a arătat ieri în gestionarea cazului din Harghita, cu acel urs. Suntem uimiți cum PNL nu reușește sub nicio formă să arate măcar un domeniu în care să își aducă competențele la vedere”, a subliniat Steriu.

Ludovic Orban a declarat, luni, că deficitul comercial pune presiune pe cursul de schimb și duce la erodarea leului în raport cu euro, proces ce se întâmplă de când a venit PSD la guvernare. Șeful Executivului a adăugat că procesul poate fi stopat prin reechilibrarea anumitor factori.

Premierul a vorbit și despre cum poate fi stopat acest proces de erodare al leului.

„Nu poate fi stopat decât în măsura în care se reechilibrează mai mulți factori: balanța comericală, se reface echilibrul bugetar, pentru că inclusiv creșeterea deficitului bugetare generează o presiune suplimentară asupra cursului de schimb și oricât poate BNR să intervină în susținerea leului, până la urmă, există o tendință ca să ducă spre realitatea economică”, a subliniat Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata