Stocurile asiatice vor putea ajunge timp de doi ani, având în vedere noile speranțele comerciale dintre SUA și China

Încrederea reînnoită într-un acord comercial din Sino-SUA după discuțiile dintre țări a ajutat marți majoritatea stocurilor din Asia, la fel ca noile speranțele pentru un vaccin coronavirus, care a sporit mai tare sentimentul.

Cel mai larg indice al MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific din afara Japoniei a crescut cu 0,18% și a fost tranzacționat sub un nivel de doi ani.

Nikkei din Japonia a crescut cu 1,5%, în timp ce acțiunile bancare au condus la S&P / ASX 200 din Australia cu 0,4%.

Sentimentul nemaipomenit din Asia, marți, arată că oficialii de top ai SUA și ai Chinei înregistrează progrese în soluționarea îngrijorărilor cu privire la acordul comercial de faza 1 încheiat între cele două țări în ianuarie.

Reprezentantul comerțului american, Robert Lighthizer, și secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, au vorbit cu vicepremierul chinez Liu He, a declarat Trezoreria Statelor Unite într-un comunicat marți, în timpul unui „apel programat regulat”.

Ministerul comerțului din China a declarat că a existat un „dialog constructiv”, care a avut ca urmare Trezoreria Statelor Unite să declare că „ambele părți văd progresul”.

„Acest lucru este în concordanță cu așteptările pieței de a face faza 1 să rămână sănătoasă și să se mențină chiar în condițiile în care tensiunile SUA-China se ridică de-a lungul dimensiunilor non-comerciale – tehnologie, acces la capital, geopolitică”, au spus analiștii Citigroup într-o notă de cercetare.

Cu toate acestea, piața din Hong Kong și China au atins mitingul regional, iar Hang Seng a scăzut cu 0,7% în sesiunea de după-amiază, în timp ce Shanghai Composite a renunțat la câștiguri anterioare până la 0,19%.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata