Stocurile globale se luptă după schimbarea Fed, piețele japoneze se agită pe măsură ce Abe demisionează

Piețele bursiere s-au luptat pentru o îndrumare vineri, investitorii fiind îngrijorați de lipsa de detalii în schimbarea politicii Rezervei Federale a Statelor Unite, în timp ce piețele japoneze s-au pronunțat în timp ce prim-ministrul Shinzo Abe și-a dat demisia din motive de sănătate.

Schimbarea pe scară largă a Fed în cadrul politicii sale, dezvăluită joi, a văzut că banca centrală a pus un accent mai mare pe stimularea creșterii economice și mai puțin pe îngrijorările pentru a permite inflației să urce prea sus.

Politica urmărește o inflație de 2% în medie, astfel încât un ritm prea scăzut să fie urmat de un efort de a ridica inflația „moderat peste 2% pentru ceva timp”.

Inițial, stocurile s-au ridicat brusc pe măsură ce investitorii au pariat că ratele dobânzilor ar rămâne scăzute pentru mai mult timp.

Însă piețele de acțiuni au fost de atunci crunte, unii comercianți dezamăgiți de faptul că Fed nu a dezvăluit mai multe detalii despre modul în care va funcționa noul cadru sau nu va oferi indicii cu privire la ceea ce va face la următoarea sa întâlnire politică.

„Nu este vorba neapărat despre ce trebuie să faci referitor la inflație, dar cum să faci să o depășești. Provocarea este de a aduce inflația la țintă și nu s-a spus foarte mult despre asta ”, a spus Colin Asher, un economist principal la Mizuho.

Euro STOXX 50 și-a revenit din pierderile anterioare și a crescut ultima dată cu 0,03%, în timp ce DAX-ul Germaniei a scăzut cu 0,49%.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata