Stoenescu: Nu există nicio schimbare iminentă pentru românii din Marea Britanie în perioada imediat următoare

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, i-a asigurat, vineri, 24 iunie, pe românii aflaţi în Marea Britanie că nu există nicio schimbare iminentă în ceea ce priveşte situaţia lor şi că în perioada imediat următoare nu se va schimba nimic în interacţiunea dintre cele două state.

„În ceea ce priveşte situaţia românilor din Marea Britanie vreau să afirm clar că nu există nicio schimbare iminentă. În perioada imediat următoare nu se va schimba nimic în interacţiunea individuală sau statală a României sau a Uniunii Europene cu Marea Britanie. Mai mult, România va fi parte a demersurilor care urmează să fie decise la nivelul Uniunii pentru o gestionare cât mai bună a acestei situaţii”, a declarat Stoenescu.

El a precizat că, în cadrul negocierilor care vor urma, România va avea în vedere trei elemente.

În primul rând, dimensiunea socială şi impactul pe care rezultatul acestui referendum îl va avea asupra drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor noştri. A doua chestiune — aspectele de natură economică şi comercială, efectele asupra exporturilor româneşti, dar şi efecte indirecte asupra economiei europene. A treia chestiune, care este foarte importantă, e faptul că România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în anul 2019 şi va avea un cuvânt greu de spus în acest proces de Brexit„, a afirmat ministrul.

Pe de altă parte, Stoenescu i-a îndemnat pe românii care au de gând să plece să lucreze în străinătate să analizeze bine fiecare ofertă şi să se angajeze pe baza unui contract „ferm şi cu termene clare”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata