Stroe: Regret decizia de excludere din PNL; Antonescu a dorit acest lucru

Vicepreşedintele liberal, Radu Stroe, a susţinut, marţi, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a dorit excluderea sa din partid şi a menţionat că Mircea Ionescu Quintus a propus suspendarea sa din funcţie pe o perioadă de şase luni.

Stroe, propus pentru excludere din partid de către Biroul Politic Naţional al liberalilor, a spus că regretă decizia şi a precizat că ”momentan” rămâne independent.

„BPN a votat excluderea. Am exprimat regretul pentru acest fapt. Am menţionat în timpul şedinţei că în ceea ce am spus eu la postul de televiziune respectiv era un lucru îndeobşte cunoscut în organismele partidului, am exprimat regretul că unii colegi au fost extrem de ofuscaţi de această chestiune. S-a făcut propunerea şi s-a votat excluderea. (…) De fapt dl Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru. A fost o propunere a dlui Quintus de suspendare pe şase luni din funcţia de vicepreşedinte”, a mai spus Stroe.

Radu Stroe consideră că nu este un trădător, aşa cum i-a spus Crin Antonescu, şi a precizat că se află la cea de-a treia excludere din PNL din 1990 până în prezent. Prima oară a fost exclus în noiembrie 1992, când preşedintele de la acea vreme, Radu Câmpeanu, a decis scoaterea liberalilor din Convenţia Democratică, iar el a cerut demisia acestuia.

„În 1994, iată, culmea, astăzi se împlinesc 20 de ani de atunci, dl Dinu Patriciu, Ludovic Orban şi alţii de la PL’93 m-au exclus pentru faptul că am început demersul de fuziune al PL’93 cu PNL. Astăzi, când eu am constat că s-a făcut această greşeală cu ruperea USL şi ieşirea PNL de la guvernare şi exprimând public acest lucru, s-a luat această decizie. Aceasta este viaţa”, a adăugat Stroe.

El speră să revină în PNL ”cât de curând”, arătând că nu doreşte să se alăture social-democraţilor sau platformei economice anunţate de Călin Popescu-Tăriceanu. Stroe a amintit că nu poate fi considerat un apropiat al PSD, întrucât după referendumul din decembrie 2012 de suspendare a preşedintelui social-democraţii au cerut demisia sa din funcţia de ministru de Interne la o întrunire la Murighiol.

Stroe a precizat că va rămâne deputat independent, nu-şi reproşează nimic şi a explicat că prin declaraţiile făcute la un post de televiziune a dorit să atenţioneze asupra scorului pe care liberalii l-ar putea obţine la europarlamentare — „nu va fi cel scontat”.

„Antonescu, plecând de la guvernare, nu va mai avea suficiente şanse de a câştiga Preşedinţia”, a arătat Stroe.

Stroe a menţionat că a demisionat din funcţia de ministru de Interne din propria iniţiativă, şi nu la solicitarea preşedintelui PNL.

„Nu poţi face un mega-vehicul cum era USL cu sabia scoasă şi în război permanent, trebuie să existe o negociere. În momentul în care apar divergenţe de genul Legea amnistiei, Legea Roşia Montană, acestea nu sunt elemente, cauze, motive pentru ruperea unui asemenea vehicul de 70% în Parlament. Este o prostie. Atunci negociezi la baionetă, treci, votezi împotriva legii şi mergi mai departe. Nu rupi USL pentru lucrul acesta. Nu laşi 150 de parlamentari să facă declaraţii politice şi să vorbească în Opoziţie, când ei trebuie să fie la putere, să facă programul cu care s-au angajat”, a mai afirmat deputatul.

El a fost întrebat dacă Legea amnistiei trebuia să facă obiectul unei negocieri în USL.

„Nu, voiam să spun că putea să fie respinsă foarte bine şi cu asta s-a închis, deci nu rupi vehiculul pentru legea aceasta. Nu te superi că ăştia a venit cu o lege proastă, pur şi simplu o respingi”, a arătat Stroe.

Radu Stroe nu vrut să anticipeze scorul pe care îl va obţine PNL la europarlamentare, susţinând că acesta va depinde de decizia Curţii în cazul lui Mircea Diaconu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata