Studenţi înjunghiaţi într-o cameră de cămin din Iaşi

Studentul înjunghiat în camera din căminul C4 din campusul studențesc Târgușor, ce aparține Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, se află în sala de operații, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul spitalului Sf. Spiridon.

 Potrivit medicului, studentul în vârstă de 20 de ani a fost adus în spital cu multiple răni la nivelul capului, abdomenului, membrelor inferioare și antebrațului.

„A fost intubat, tratat pentru șoc hemoragic, a suferit leziuni de căi aeriene. Se află în sala de operație din cauza unor leziuni înjunghiate în cap, torace și abdomen, leziune de ficat, antebraț și arteră radială. Leziunile suferite sunt importante. Echipa de medici care a intrat în sala de operație depune toate eforturile pentru a-l menține în viață”, a declarat dr Cimpoeșu.

Un student de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a murit, iar altul se află în stare gravă la spital după ce au fost înjunghiați luni dimineața, în camera de cămin, de un coleg. Cei doi au fost găsiți după izbucnirea unui incendiu în camera de cămin.

„Am fost solicitați să intervenim la un cămin studențesc din Copou, unde la etajul unu a izbucnit un incendiu. În urma solicitării, am trimis două autospeciale și un echipaj medical. În cameră au fost găsite două paturi arse și două victime ale unei agresiuni. Una dintre ele se afla în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea timp de 45 de minute dar fără rezultat. Cea de-a doua victimă se afă în stare gravă la spital”, a declarat cpt. Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iași.

Studentul decedat este din Republica Moldova.

Bogdan Eduard Pleșcan, directorul Administrativ al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a declarat că incidentul a avut loc într-o cameră din căminul C4, din campusul Târgușor.

„Doi studenți de la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor au fost înjunghiați de un coleg, pe fondul consumului de alcool. Mai multe detalii nu vă pot spune”, a declarat Pleșcan.

Agresorul, a cărei identitate este cunoscută, este căutat de polițiști pentru a fi dus la cercetări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata