SUA: 24 de persoane, marea majoritate români, acuzaţi de fraude fiscale

Un juriu federal a pus sub acuzaţie 24 de persoane, marea majoritate români, pentru că au pretins peste 2,35 milioane de dolari în rambursări de taxe federale şi ajutoare de la stat, informează un comunicat al FBI de joi, 15 iulie.

Punerea sub acuzare vine la câteva luni după arestarea, în luna aprilie, a românului Ovidiu Isac, de 28 de ani, din Skokie, statul american Illinois, unul dintre cei 24 de inculpaţi.

Potrivit comunicatului, inculpaţii arestaţi marţi, 13 iulie, au fost: fratele lui Ovidiu Isac, Daniel Isac, 25 ani, din Mount Prospect; Vasile Husti George,19 ani, din Chicago; Ioan Pop, 25 de ani, din Bellevue, Washington; Marius Timofti, 26 de ani, din Chicago; Cristian Taloş, 31 de ani, şi soţia sa, Virginia Taloş, 27 de ani, ambii din Bothel Washington, anterior rezidenţi în Chicago. Toţi şase au fost eliberaţi pe cauţiune. Ovidiu Isac a fost la rândul său eliberat pe cauţiune.

Inculpaţii sunt acuzaţi de conspiraţie în vedere însuşirii frauduloase de fonduri federale şi de fraudare a IRS (Fiscul american), potrivit procurorilor.

Isac şi unii dintre colaboratorii săi au recrutat mai multe persoane pentru a deschide conturi bancare, a ridica taxa de depozit şi ajutoarele de stat şi a împărţi veniturile, potrivit comunicatului de presă şi punerii sub acuzare.

Declaraţiile fiscale depuse de grupul de infractori foloseau numele unor cetăţeni români, printre care români veniţi în SUA cu vize de vizitator. Rambursările includeau formulare W-2 false, pretinzând venituri salariale şi deduceri false care au permis solicitări frauduloase de rambursări de taxe şi ajutoare de stat, după cum susţin procurorii.

Infractorii s-au folosit de peste 440 de declaraţii fiscale false pentru anii fiscali 2007, 2008 şi 2009 pentru a obţine bani depozitaţi în conturi bancare, mai ales în zona Chicago, au mai precizat procurorii.

Grupul a colectat astfel 1,3 milioane dolari din cele peste 2,35 milioane pretinse în declaraţiile fiscale false.

Potrivit legislaţiei americane, fiecare dintre aceşti inculpaţi riscă 15 ani în închisoare şi amenzi de 500.000 dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata