SUA a anulat comanda de ventilatoare destinate spitalelor, pentru Philips – compania își reduce câștigurile pentru 2020

Philips (PHG.AS) a declarat că Departamentul de Sănătate al SUA a anulat cea mai mare parte a comenzii de 43.000 de ventilatoare, ceea ce a determinat producătorul olandez de echipamente medicale să-și reducă perspectivele de câștiguri din 2020.

Încetarea urmărește un raport din iulie al Subcomisiei Casei Congresului din SUA privind politica economică și a consumatorilor care a constatat că, Casa Albă a plătit Philips cu cel puțin 500 de milioane de dolari.

Philips a negat orice profit pentru ventilatoare.

Philips a fost una dintre mai multe firme contractate de SUA pentru a furniza 187.000 de ventilatoare la stocul național strategic pentru a trata pacienții afectați de COVID-19.

Acesta și-a extins capacitatea în Pennsylvania și California pentru a răspunde cererii bruște, dar a declarat luni într-o declarație că acum va livra doar 12.300 de ventilatoare spitalicești până la sfârșitul anului către Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA.

Un purtător de cuvânt a spus că se așteaptă ca Philips să găsească alți cumpărători pentru cele 30.700 de ventilatoare în exces.

Acțiunile Philips, care au scăzut cu 4,3% în anul respectiv, s-au adâncit cu 0,6% până la 40,84 euro.

„În continuare ne așteptăm să revenim la o creștere și la o rentabilitate îmbunătățită în a doua jumătate a anului, începând cu trimestrul al treilea”, a declarat directorul executiv Philips, Frans van Houten.

Philips spunea în iulie că, creșterea marjei comenzilor pentru echipament medical i-ar permite să obțină o „EBITA ajustată (câștiguri înaintea dobânzii, impozitelor și amortizării) marjei” în acest an.

Dar a spus luni că se așteaptă „să ofere o creștere modestă comparabilă a vânzărilor, cu o marjă EBITA ajustată la aproximativ nivelul anului trecut ”.

Veniturile de bază ale Philips au scăzut cu aproape un sfert în aprilie-iunie la 418 milioane de euro (497,25 milioane USD), în timp ce vânzările au scăzut cu 6%, până la 4,4 miliarde de euro.

ING, care apreciază că „deține” acțiunile Philips, a declarat într-o notă că știrea a fost puțin negativistă, deoarece analiștii se așteptau deja la marje nule în acest an.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata