SUA prezintă o nouă factură de 51 de milioane lui BP

Casa Albă i-a prezentat luni lui British Petroleum (BP) o nouă factură de 51 de milioane de dolari, a treia trimisă grupului petrolier britanic şi partenerilor săi pentru a compensa cheltuielile angajate de administraţia americană în lupta contra mareei negre.

Statele Unite vor continua să factureze BP pentru toate costurile asociate cu scurgerea de petrol în Golful Mexic, care a provocat cea mai gravă maree neagră din istoria ţării, conform legii „cel care poluează, plăteşte”, insistă administraţia.

„Ca parte responsabilă, BP este financiar responsabil de toate costurile asociate cu operaţiunile de luptă contra mareei negre, inclusiv eforturile pentru a opri scurgerea la sursă, a reduce propagarea de petrol, proteja coastele şi a limita pagubele, precum şi eforturile pe termen lung pentru a face ca toate persoanele şi colectivităţile lovite de mareea neagră să obţină reparaţii”, a indicat Casa Albă într-un comunicat, citat de AFP.

Cel două precedente facturi prezentate BP şi partenerilor săi în ultima lună se ridică în total la 70,89 de milioane de dolari şi ele au fost soluţionate în totalitatea lor, precizează comunicatul.

BP a anunţat luni că a cheltuit până acum 2 miliarde de dolari din cauza mareei negre, sub forma mai ales a unor lucrări de îndiguire de puţuri defectuoase şi de foraj de puţuri de salvare, de subvenţii către state din Golful Mexic, de daune şi interese plătite unor mii de persoane şi întreprinderi, de compensaţii pentru costurile imputate administraţiei americane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata